Partidul german CDU a ales succesorul Angelei Merkel 1

Partidul german CDU a ales succesorul Angelei Merkel

Spread the love

Uniunea Creștin-Democrată din Germania a ales un nou lider al partidului, pe fondul retragerii Angelei Merkel, care a îndeplinit această funcție pentru aproape 20 de ani.
Câştigătorul este tot o femeie, Annegret Kramp-Karrenbauer, un apropiat al fostului cancelar, poreclită de germani ca „Mini-Merkel.“
Într-un moment în care alegătorii din alte părți ale Europei și din lume se grăbesc pentru schimbări radicale și se îndreaptă către lideri populiști – și adesea bărbați – promițând rezultate rapide la problemele globale complexe, cel mai mare partid din Germania CDU, a optat pentru opus, adică un program politic nuanțat care, mai presus de toate, reprezintă continuitate și stabilitate.

loading…Cancelarul Angela Merkel a anunţat dinn octombrie că nu va mai candida pentru postul de preşedinte al CDU, în scrutinul intern din luna decembrie. Merkel a fost criticată dur în ultimii ani din cauza politicilor flexibile în materie de imigraţie. Criticii susţin că situaţia a generat seria de rezultate slabe pentru partidul Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) în alegerile regionale.

Angela Dorothea Merkel, este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. A fost aleasă în această funcție la data de 22 noiembrie 2005 de către Bundestag, parlamentul german, realeasă la 28 octombrie 2009 respectiv 17 decembrie 2013.
Revista Forbes a numit-o pe Angela Merkel drept cea mai puternică femeie din lume, de cinci ori, în 2006, 2007, 2008, 2009 și 2011.

Annegret Kramp este născută la 9 august 1962 (56 de ani) în Völklingen, Saarbrücken, Germania şi este căsătorită cu Helmut Karrenbauer[*] (din 1984). Este de religie catolică.
Annegret Kramp-Karrenbauer a obținut 517 din 999 de voturi.[4]
Între anii 2011 și 2018 a fost președinta landului Saarland, Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.